lördag 10 november 2012

Om en dörr

Det här är vår ytterdörr. Den heter YD273 och kommer från SnickarPer. Den visas förstås inte från sin bästa sida nu när skyddsplasten är på.

Det var nära haveri, när vi var hos Trivselhus och gjorde slutbeställningen, när vi meddelade att ingen av de dörrarna som erbjöds föll oss i smaken. Det gick nämligen inte att välja någon annan dörr än de som erbjöds (se nedan). Vi ville dock inte ha en med glas i! "Jaha", säger vår säljare då, "glaset går att välja bort i alla dörrar, då sparar ni också några kronor"...

Valet föll då alltså på nummer 273 men utan G, som jag antar står för just glas. Och 950 kronor räknades av från vår kalkyl. Tackar!

Som synes finns det dock ändå glas i anslutning till vår ytterdörr. Vi har lagt in ett så kallat överljus ovanför dörren. Vi valde denna lösning för att få upp dörrens överkant till 230 cm, istället för att höja själva dörren.

Vi har valt att höja takhöjden i markplan till 270 cm. Och för att få ut det bästa av den justeringen så har vi också valt att lyfta upp alla fönster och dörrar till just 230 cm. Vi hoppas att dessa val tillsammans ska ge en känsla av mycket rymd i huset.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar