torsdag 14 mars 2013

Kontrollbesiktning

Idag, klockan 9, var det dags för kontrollbesiktning (även kallat förbesiktning). Det här är alltså inte vår slutbesiktning utan en förberedande besiktning i hopp om att få ett rent protokoll på slutbesiktningen. Och en möjlighet för Trivselhus att åtgärda brister innan vi flyttar in, vilket gynnar alla parter.

Eftersom vi har pressat ihop tidsschemat så var inte huset så klart som man hade hoppats på, så vissa punkter (t ex övertäckta golv och vatten) fick sparas helt till slutbesiktningen.

Besiktningen tog cirka två timmar och bestod av att vår besiktningsman gick från rum till rum och synade varenda kvadratmeter vägg, golv och tak noggrant. Därefter följde en utvändig inspektion.

Vår besiktningsman kommer från IRM Contracting i Kristinehamn, via Gar-Bo. Vi upplevde honom som noggrann och grundlig men vi har ärligt talat varken kunnande eller erfarenhet att bedöma hans insats närmare. Vi vet ju inte vad han inte såg eller inte anmärkte på... Men som sagt, känslan var bra.

Vi fick en del anmärkningar, de flesta av mindre art som beror på det pressade schemat, det har helt enkelt inte hunnits med.

Alla inspektionsluckor besöktes förstås. Bilden nedan är från sovrum bottenvåning, som har en lucka upp till vinden ovanför detta utrymme.


Mysteriet med varför trappan inte är klar fick sin förklaring (ingen direkt koppling till besiktningen) då den här stolpen har visat sig vara lite kort i rocken.


En ny stolpe är på ingång och även det staket som saknas vid allrummet. Tydligen hade någon fått för sig att det skulle vara en vägg där istället och staket dit var därför inte beställt.


Här har vi skavmärken i handtaget (aluminium) till ett av takfönstren som sitter i badrummet. Ett byte av handtag förordades.


Uppe på kallvinden och spanar! Här var det visst någon isolering som låg fel eller hur det var...


Samma vind men blicken åt andra hållet.


Upp på taket och inspektera bland annat takpannor.


På tisdag skulle vi få protokollet så då vet vi bättre exakt hur utfallet blev!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar