måndag 20 februari 2012

Urvalsprocessen

När tomten var köpt startade en lång process för att komma fram till vilken husleverantör som skulle bygga vårt hus. Vi beställde varenda huskatalog som vi kunde hitta, bläddrade och funderade. Vi fann ganska snabbt att ett kataloghus inte riktigt passade oss. Eftersom vi behöver fyra sovrum saknades oftast ett och det mest slående är/var den totala bristen på förvaring.

Eftersom vi bor i hus idag har vi en ganska klar bild av vad som fungerar och vad som inte gör det, hur vi vill ha planlösningen och andra lösningar. Detta formade en bild av vårt framtida hus och vi började skissa på en egen planlösning. Det blev då naturligt att rikta in sig på de leverantörer som erbjuder kundanpassade hus.

Vi skickade vår planskiss tillsammans med våra tankar och önskemål till tre leverantörer. I slutändan var det Trivselhus som blev det slutgiltiga valet. De presenterade ett intressant hus till ett konkurrenskraftigt pris och deras säljare har varit mycket kunnig och hjälpsam. Deras första skiss fick ett antal översyner där vi gjorde ändringar fram och tillbaka efter friska idéstölder både här och där. Till sist har vi landat i ett hus som vi hoppas ska bli riktigt riktigt bra för vår familj.

Nedan är en bild på lite av det inspirationsmaterial som vi har sugit i oss, av det som vi fortfarande har kvar. Meterhöga högar med huskataloger har i skrivandets stund för länge sedan lämnats till återvinning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar