söndag 27 januari 2013

Nätverk och högtalare

Elektikern har dragit nätverkskabel (CAT6!), till vissa uttag (den vita sammanlindade kabeln på bilden nedan). Jag har inte räknat hur många uttag vi har i huset, men det blir inte kabel till alla i nuläget. Från Trivselhus ingår nämligen kabel till fem valfria uttag, så vi valde fem strategiska punkter som elektrikern fick dra till.


Mediaväggen har fått gips. Hela väggen är gipsad i skrivandets stund, men det blev ingen bild på det. Tittar man noga så ser man att här har vi ett kommande nätverksuttag som har fått kabel framdragen. Och alla tomrör för högtalare har fått dragtråd, så det ska vara en lätt sak att dra fram högtalarkabel sedan.


Jag och elektrikern tog fram exakt placering för takhögtalarna, för att de inte ska krocka med takbjälkar eller glespanel. Jag fick nu äran att rita upp måtten för dessa, så att våra byggare kan såga ut hålen åt oss. Med en sådan här fackmannamässig ritning blir det svårt för dem att misslyckas?!


Som synes ovan ska hålen vara runda och ha en diameter på 20,4 cm. Det är anpassat efter de högtalare vi har i sikte, ännu inte inhandlade. Det blir fyra stycken Canton InCeiling 465. En prisvärd takhögtalare med riktbar diskant. Vi kommer att installera dessa själva efter inflytt, men byggarna får göra "grovjobbet". Att själva såga upp hålen, efter slutstädning och tillträde, med gipsdamm i hela vardagsrummet som resultat, kändes inte som en bra idé.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar