fredag 15 mars 2013

Köket nästan färdigt

Nu är vårt Tibrokök i stort sett klart. Det saknas en list mellan diskbänk och bänkskiva och det återstår lite rörarbete under diskbänken.

Vi är riktigt nöjda med köket och kakelplattorna i 60x60 cm blev bättre än vi vågat hoppas på. De sitter perfekt med en minimal fog; det blir lätt att hålla rent...


Normalt är det 50 cm mellan bänkskiva och väggskåp men vi har ökat det till 60 cm. Vi hade så i vårt förra hus och vi tycker att det är bättre med lite mer luft mellan skåpen. Och så slapp ju plattsättaren kapa...


Diskbänksblandaren, en Talis S från Hansgrohe, standard från Trivselhus. Inte vad vi hade valt själva om vi fått välja fritt men den får duga tillsvidare.


LED-spottarna under väggskåpen blev mycket bra, en snygg installation och ett bra ljus, det lilla vi hann testa på kontrollbesiktningen.


Det här blev mindre bra. Jag tycker generellt att det är fult med eluttag i kaklet och just den här modellen gör sig extra illa i sin vita form på vårt mörka kakel. Hade vi förutsett detta bättre så hade vi placerat detta uttag på väggen till höger, där det inte är kakel. Nu blir det istället till att byta till ett uttag som smälter in lite bättre.


Micro, ugn, skafferi, frys och kyl. Vi märkte på besiktningen att handtaget till skafferiet går rakt i ugnsluckan. Inte så bra förstås, så där måste det bli en dörrstopp av något slag.


Ventilation och luckor över kyl och frys.


1 kommentar:

  1. Hej! Vilket fint hus ni har byggt! Vi bygger också just nu med trivselhus men flyttar in i Juni. Såg på bilderna vilken snygg ugn. Valde ni den från Trivselhus standard sortiment eller köpte ni den själva? Med vänlig hälsning, Linus

    SvaraRadera