tisdag 4 juni 2013

Gräs och elservis

Gräset växer inte snabbt när man tittar på det varje dag men nu är det i alla fall på god väg. Om man tittar på långt håll och kisar lite så kan man inbilla sig att man har en frodig gräsmatta!

Idag fick vi oväntat besök; en firma (som jag har glömt namnet på) som jobbar på uppdrag av Eon dök upp för att ändra vår elservis. Det vill säga dra kabel direkt till vårt fasadmätarskåp istället för att gå omvägen via vår gamla matning som sitter på en telestolpe i tomtgräns.


Mannen som skulle göra jobbet ville dock ha en grop att koppla kabel i, vilket inte fanns. Han fick nöja sig med att märka ut var den gamla kabeln går. Som synes passerar den precis där våra nya tomrör ligger och väntar på kabel...


På graragets gavel, mellan bilarna, är målet; där mynnar det gula röret som ska husera den nya matningen.


Mannen på besök tyckte det verkade enklare (kortare) att skarva på den gamla kabeln strax bredvid garaget (ovankant på bilden nedan). Förvisso helt riktigt i teorin men betydligt bökigare eftersom vi där har fyllnadsmassor på 2-3 meters höjd ovanpå nämnd kabel... Dessutom ligger ju vårt nya gula rör och väntar vid vägkanten.


Efter lite telefonsamtal om vem som skulle frambringa tidigare nämnd grop så stod det klart att det allra enklaste (och snabbaste) var att själv ta fram spaden. Sagt och gjort; dagens dagsverke synes på bilden. I botten skymtar den gamla svarta elkabeln som nu ska skarvas vidare genom det gula röret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar