onsdag 5 november 2014

Energiförbrukning för oktober

En mild oktober är förbi. Som synes av temperaturkurvan så är det endast ett par dagar då vi har dippat ner mot nollgradigt och i slutet av månaden hade vi över 14 grader varmt! I skrivandets stund är vi inne i november och kan notera att SMHI per den 2 november mätte upp ett nytt värmerekord för Örebro; 14,9 grader.

Det varma vädret har förstås återspeglat sig i förbrukningen som totalt hamnade på 1071 kWh. (Eons optiska öga mätte upp 1064 kWh så det får godkänt även denna månad.) Värmepannan står för 670 kWh, vilket för ovanlighetens skull är nära vad Trivselhus beräknat (600 kWh). Hushållselen blir därmed 401 kWh.

I oktober förra året förbrukade vi 1256 kWh, varav hushållsel 419 och värmepannan 837 kWh. Det var kallare då men vi noterade också då att vår värmekurva i värmepannan var uppskruvad till felaktiga (onödigt varma) värden. Sedan november förra året har vi ställt kurvan en grad under fabriksinställningarna, vilket innebär ett startvärde på 21 grader och ett slutvärde på 59 grader.

Just nu börjar klockan närma sig 21.00 och det är cirka 2 plusgrader ute. Under morgonen ska det bli nollgradigt och vi ska få säsongens första snöfall, enligt prognosen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar