tisdag 27 november 2012

Full fart igen

Igår träffade vi Trivselhus byggledare på plats, för att stämma av läget. Vi fick en välbehövlig uppdatering om vad som har hänt, vad som inte har hänt (varför det har stått still) och hur den närmaste tiden ser ut.

Nu är det full fart igen och krutet läggs nu på att få huset tätt så att värmen kan kopplas på. Prio ett är att göra vindsvåningen klar för att kunna ta emot den isolering som ska sprutas på plats.

Vi diskuterade också var alla inspektionsluckor ska placeras, för att ge åtkomst till kattvinden. Eftersom våra takkupor delar av den ena långsidan så blir det en hel del luckor som ska dit. Vi fick dock tipset att ett alternativ, istället för lucka, kan vara att bygga in en hylla i väggen, en hylla som kan avlägsnas om kattvinden skulle behöva inspekteras.

Bilden nedan visar en plats, där antingen en lucka eller inbyggd hylla ska installeras.

På vinden reglas det upp för den "bro" som ska löpa ovanför isoleringen. Och hit upp ska vi också ha en lucka, som vi ska bestämma var den ska placeras.

Det är förberett med reglar där vi ska ha takfönster. Just på bilden nedan är det badrummet på övervåningen, där två takfönster ska vara.

Tidigare nämnda limträbalkar, som ska växla av vid vår öppning i bjälklaget, har nu kommit på plats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar