lördag 29 december 2012

Utomhusbelysning

Någon elektriker har varken hört av sig eller visat sig vid bygget i mellandagarna, som utlovat. Vi får hoppas på full fart vecka 1 istället. Då ska vi också få den andra leveransen, enligt vår leveransplanering.

Armaturer för utebelysning ingår inte från Trivselhus, vilket man kan ha full förståelse för. Det finns ju tusentals armaturer att välja bland och den enkla lösningen är förstås att kunden införskaffar det som önskas.

Vi ska ha 6 st utearmaturer; två vid garageporten, en vid entrén, en vid uteplatsen på framsidan och två på baksidan. Vi har siktat in oss på en stil som inte är för modern och inte heller för gammaldags (typ lykta), utan det blir något i mitten. Vi fastnade då för armaturer i stilen nedan och även där finns det en hel del att välja på. Armaturerna nedan är bara en bråkdel av det som finns...

Just nu lutar det åt den här armaturen, från Clas Ohlson. Det är en North Light (som är CO:s egna märke) för 279 kr/st. (Väldigt lik Copenhagen från Nordlux.) En sådan har vi köpt hem för att prova på huset och få en känsla för hur det blir.

Den här heter Torekov och kommer från Malmbergs. Den var vi inne på ett tag, mest för att vi kunde köpa den billigt via bekant som har konto hos Malmbergs (under 150 kronor). Ordinarie pris är 370 kronor, i skrivandets stund på kampanj för 333 kronor. Vi hade dock svårt med utseendet, den faller oss inte riktigt i smaken, för att inte säga att den är rätt ful.

Resterande lampor finns bland annat på Bauhaus, priserna kommer från deras webbplats. Det här är Linnea från Markslöjd, 399 kronor.

Nordlux Copenhagen, 399 kronor.

Nordlux Lönstrup, 399 kronor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar