onsdag 9 januari 2013

Garderobsinredning

Nu är det några månader kvar till inflytt men vi är ute i god tid och tittar på tänkbar inredning till olika förvaringsutrymmen i huset. Några kommer med inredning från Mirro, via Trivselhus, medan andra får vi inreda själva.

Här är tre alternativ till inredning i vår groventré, tre meter vägg dold bakom skjutdörrar.

Alternativet från Skånska byggvaror (SBV) är egentligen inte intressant, men det kollades upp efter tips på byggahus.se. SBV erbjöd dock inte alls någon flexibilitet i utformningen och priset var inte heller lockande.

Sett till både flexibilitet och prisbild är Ikeas Pax helt klart bästa budet hittills, även om det har sina brister i kvalitet.

Förslagen nedan från Ikea och Elfa är framtagna i deras respektive planeringsverktyg. Jag är inte helt överens med Elfas program så det är baserat på ett grundförslag som är anpassat till våra mått.

Ikeas alternativ enligt bild landar på 5 546 kronor.


Elfas flexibla system med hängskenor kostar enligt bild 10 522 kronor. (Mått 300x250 cm.) Omöjligt att motivera dubbla kostnaden mot Ikea. Alternativet är att titta på ett liknande system som finns från till exempel Lundbergs. Nöjer man sig med bara hyllplan så har både Byggmax och Biltema också de liknande system. Det kanske kan bli aktuellt till garaget eller till vårt skafferi i köket som också ska inredas för förvaring.


Ett alternativ från Skånska byggvaror, som inte alls kändes prisvärt föra våra behov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar