torsdag 3 januari 2013

El i teori och praktik

Igår drog elektrikern, Hasse från Elprofilen, äntligen igång i huset, med start i garaget. Han ringde igår och ville ha en träff för att reda ut vissa detaljer, vilket vi också önskat. Vi bokade fredag men svängde förbi redan idag av en slump, då vi var i stan.

Det passade bra för Hasse att ta mötet idag, så vi satte igång att reda ut hur vi ville ha det. Vi passade också på att påpeka att utearmaturerna hamnat fel. Förhoppningsvis kan de flyttas till rätt plats.

Mötet tog nästan två timmar. Det som tog mest tid var våra mer eller mindre komplicerade önskemål om hur "hemmabion" ska förberedas med rör för diverse högtalare och elektronik. Hasse var mån om att det skulle bli som vi har tänkt så det blev ett riktigt bra möte och det känns som att vi har fått en riktigt bra elektriker!

Det är de två första bilderna nedan som vi nu har kommit överens om hur de ska bli verklighet. Alla mått kunde inte införlivas till 100 procent då reglar och bjälkar kommer ivägen här och där, men slutresultatet blir förhoppningsvis riktigt bra.

Här hamnar hjärtat i el- och dataanläggningen, i groventrén. (Dörr ut till garaget har som synes kommit på plats.) "Fönstren" till höger är alltså inga sådana utan det är plats för elcentral respektive mediaskåp.


Rördragning på gång på överplan.


En låda karameller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar